PDA

View Full Version : mo tanya bahasa banjar



BeloveD
13-08-09, 01:29
uy lam kenal saya anton orang surabaya.
mo tanya gan bahasa banjarnya (maffin akuw soal gosip itu. akuw cuma cemburu sama kamu karena sebenarnya aku suka sama kamu.)
(tolong ajarin beneran jgn kata2 kotor. saya mo nembak cewek banjar thx)

note:buat om momod maff misal ini salah post saya bingung mo post di mana soal arti dalam bahasa banjar ini

izang
14-08-09, 09:53
Aku coba bantu ya gan

Unda minta maaf soal gosip itu,unda cuma cemburu lawan ikam
Karena sebujurnya aku sayang lawan ikam.

Nah itu gan bahasanya,mudahan berhasil ya gan,btw cwe banjar cantik2 kan,hahahaha

jacque
14-08-09, 09:56
^
^
^ mantap....

pake unda2 ? kd terlalu kasar lah dit?

didot
15-08-09, 18:14
Oi anton nyemot bukan nya lo udah punya bini..?? Selingkuh loe? HAhahhahaha...

Nih dari gua...
(maffin akuw soal gosip itu. akuw cuma cemburu sama kamu karena sebenarnya aku suka sama kamu.)

Sayang unda minta maaf lah soal gosip yang semalam. Unda nih cuma cemburu haja wan ikam sayang ai, karena sebujurnya unda sayang banar wan ikam.

izang
17-08-09, 10:07
Mun biniannya bujur2 org bnjr kita bpnder pake unda paham ja pang,kd mungkin di anggap kasar,tp ada baiknya juga pake kata2 "aku"

didot
17-08-09, 16:35
Mun biniannya bujur2 org bnjr kita bpnder pake unda paham ja pang,kd mungkin di anggap kasar,tp ada baiknya juga pake kata2 "aku"

Ulun aja sekalian lebih halus dan banjar nya kerasa...

izang
24-08-09, 13:54
Gmn neh kbrnya beloved ?,sukses ga nembak cwe nya ?

ahad
29-08-09, 00:52
pake ulun aja

yakah bleh
wakakak

izang
31-08-09, 10:28
Sep,pake ulun ai sudah,supaya makin mantap

-_-LoLz-_-
14-09-09, 21:05
ulun ndak besaki

yemayo
15-09-09, 19:12
uma2 ******* banar panderan kada kawa di jaga, napa kda batekolan ja sana km baga awkwkawkwak

izang
17-09-09, 19:57
asli kd betata lalu panderan nah

-ALBERT-
18-10-09, 03:39
wah nda kada paham lagi nah bahasa banjar, di mapa am ?....

didot
19-10-09, 09:05
ini keknya diclose aja lah thread nya... kan udah ada jawaban nya...

-ALBERT-
23-10-09, 01:48
^
^
^ mantap....

pake unda2 ? kd terlalu kasar lah dit?
mun pakai ulun kada bagus jua talalu anum banar
pakai unda kurang bagus
nah pakai auk ja genlah pasti bagus tu !.....hehehe

pake ulun aja

yakah bleh
wakakak

tasarah haja, bagus jua tu !...:idgs bgt:

ulun ndak besaki
:APA!!: baiknya leh pamandiran, yang lebih kasar lagi ada lah ?.......


uma2 ******* banar panderan kada kawa di jaga, napa kda batekolan ja sana km baga awkwkawkwak
sabar kisanak ! kaina sadar haja inya tu, ganal dah awaknya dah babulu pulang...wkwkwkwkw

asli kd betata lalu panderan nah
betata haja pandiranya, cuman kada dijaga haja tuh !

-ALBERT-
23-10-09, 01:50
ini keknya diclose aja lah thread nya... kan udah ada jawaban nya...
ayuuuha, umapat haja jua kisanak kai!... :Sip:

rv_crops
23-10-09, 11:32
ayuuuha, umapat haja jua kisanak kai!... :Sip:

bubuhan pendekar jua neh.....
si buta dari goa naga kah imak?????

-ALBERT-
23-10-09, 14:23
bubuhan pendekar jua neh.....
si buta dari goa naga kah imak?????
laen buhan pendekar goa hantu..... wkwkwkwkw

-AmaY-
13-12-09, 03:18
bahae hero nda di hina
tasinggung nah ............. wkwkwkwkw.

-_-LoLz-_-
23-12-09, 17:30
mau waras buhan nya neh......
maen ke free allll
wkakaka

-AmaY-
23-12-09, 18:07
mau waras buhan nya neh......
maen ke free allll
wkakaka
ayo ja kaiana makai ID -ALBERT- hehehe.........