Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 15 of 72
http://idgs.in/48456
  1. #1
    MimiHitam's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    9,242
    Points
    16,524.95
    Thanks: 14 / 58 / 42

    Default [Learn] Bahasa Jawa

    Mari kito belajar basa Jawa, silahkan ngomong basa Jawa yang informatif disini.

    Aku ara isa ngomong Jawa, sugeng rawuh!

  2. Hot Ad
  3. #2
    -ID_BaRu-'s Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,100
    Points
    2,013.90
    Thanks: 33 / 59 / 29

    Default

    hmmm....

    sing ora iso boso jowo iso tanya ming aku xD

    tapi thread iki ngo opo to mi??? ngo isi artikel boso jowo xP

    Anggeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllll.... (anggel : susah)
    still the same guy you know, literally

  4. #3
    MimiHitam's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    9,242
    Points
    16,524.95
    Thanks: 14 / 58 / 42

    Default

    Wit cemara Natal kang wus suwé didadèkaké simbol riyaya Natal déning umat Kristen, pranyata kawiwitan udakara 1000 taun kapungkur. Bab iki kelakon nalikané Santo Bonifacius priyayi kang ngristenaké bangsa Jerman, ing tengah dalan nemoni wong-wong pagan (wong-wong kang nyenyembah brahala) lagi nyembah-nyembah marang wit èk.

    Kanthi murka, wong suci mau kongkonan marang panggiluté negor wit èk mau. Lan kaelokan dumadakan kelakon ing kono. Ing tilasé tegoran kayu èk mau, kanthi nengsemaké njedhul thukulan wit cemara, liwat saselaning oyot wit Ek kang wus mati. St Bonifacius nganggep iki kadidene sawijining pratandha marang kaimanan Kristiani. Sabanjure, kanthi prastawa mau, wong-wong Kristen nganggep wit cemara ana gandhèng cènèngé karo kapercayan Kristen, lan pungkasané nggawa wit-wit cemara mau mlebu ngomahé.

  5. #4
    ekspresi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Jakarta - Lampung - Jogja - Kediri
    Posts
    2,178
    Points
    3,169.30
    Thanks: 5 / 3

    Default

    Quote Originally Posted by MimiHitam View Post
    Wit cemara Natal kang wus suwé didadèkaké simbol riyaya Natal déning umat Kristen, pranyata kawiwitan udakara 1000 taun kapungkur. Bab iki kelakon nalikané Santo Bonifacius priyayi kang ngristenaké bangsa Jerman, ing tengah dalan nemoni wong-wong pagan (wong-wong kang nyenyembah brahala) lagi nyembah-nyembah marang wit èk.

    Kanthi murka, wong suci mau kongkonan marang panggiluté negor wit èk mau. Lan kaelokan dumadakan kelakon ing kono. Ing tilasé tegoran kayu èk mau, kanthi nengsemaké njedhul thukulan wit cemara, liwat saselaning oyot wit Ek kang wus mati. St Bonifacius nganggep iki kadidene sawijining pratandha marang kaimanan Kristiani. Sabanjure, kanthi prastawa mau, wong-wong Kristen nganggep wit cemara ana gandhèng cènèngé karo kapercayan Kristen, lan pungkasané nggawa wit-wit cemara mau mlebu ngomahé.
    oalah aku iki wong jowo tapi ora iso ngomong jowo, baca iki ae mumet palaku.

  6. #5
    MimiHitam's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    9,242
    Points
    16,524.95
    Thanks: 14 / 58 / 42

    Default

    Quote Originally Posted by ekspresi View Post
    oalah aku iki wong jowo tapi ora iso ngomong jowo, baca iki ae mumet palaku.
    iku artikel seng dari wikipedia

  7. #6
    -ID_BaRu-'s Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2,100
    Points
    2,013.90
    Thanks: 33 / 59 / 29

    Default

    boso jowo kasar iku...

    kowe saking jogja kan satya??

    pantes ra ngerti..
    still the same guy you know, literally

  8. #7
    Ch41n_L19htn1n9's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    4,809
    Points
    1,151.71
    Thanks: 0 / 83 / 15

    Default

    aku wong jowo tapi mek ngerti boso jowo titik2 tok, ul boso jowo nang skul mesti elek

  9. #8
    zRL's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    614
    Points
    749.20
    Thanks: 0 / 0 / 0

    Default

    aku orang jowo.. tepatnya suroboyo... tp aku mek bsa bohoso jowo...
    neng ngendi mas??
    Ora wedus?
    pie priben kabarnye mas?
    ya wong Deso lhaaa

  10. #9
    MimiHitam's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    9,242
    Points
    16,524.95
    Thanks: 14 / 58 / 42

    Default

    Masjid Al Haram (basa Arab: المسجد الحرام) kuwi sawijining masjid ing kutha Mekkah, kang dianggep minangka panggona paling suci ing donya kanggone umat Islam. Masjid iki uga dadi tujuan utama jroning ibadah kaji. Imam Besar masjid iki yakuwi Syaikh Abdurrahman As-Sudais, imam keturunan Banten. Panjenengane misuwur jroning maca Al Qur'an kanthi artikulasi kang cetha lan swara kang merdhu.

  11. #10

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Earth
    Posts
    454
    Points
    520.50
    Thanks: 0 / 0 / 0

    Default

    Sugeng Enjing poro sederek.

    Bahasa jawa itu ada tingkatannya jg.

    Ngoko -> buat antar teman. Contoh : Kowe saiki ning ndi? (Kamu skrg lg dmn?)

    Kromo alus -> buat orang yg lebih tua. Contoh : Panjenengan sampun dahar nopo dereng? (Anda sudah makan apa belum?)

    Kromo inggil -> buat orang yg lebih tua, biasanya masih dipake oleh kraton. Contoh : ga bisa wahahaha......ra iso wong dudu wong kraton wakakak

    Sebenernya masih ada tingkatan yg laen tapi saya sendiri sudah lupa. Dan kebanyakan skrg anak muda sudah jarang yg menggunakan dan mengerti bahasa jawa baik dari segi penggunaan dan dari kosakatanya.

    Klo mo belajar ada buku jaman SD dulu namanya Pepak Basa Jawa. Covernya warna merah.

    Lagian bahasa daerah terutama bahasa jawa itu beda2 di tiap kota. Tapi yg masih mirip itu di Solo, Yogyakarta, dan Semarang.

    Seperti kata2 sapa lupa wehehe:

    Ing ngarso sung tuladha
    Ing madya mangun karsa
    Tut wuri handayani

    Artinya cari sendiri....dah lupa soalnya wahaha

    Monggo sami-sami sinau basa jawa. Nek ra mudeng kulo saget biyantu. Nggih kulo niki namung mangertos sekedhik.

  12. #11
    bh_diansastro's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    -
    Posts
    404
    Points
    503.20
    Thanks: 0 / 5

    Default

    Quote Originally Posted by MimiHitam View Post
    Wit cemara Natal kang wus suwé didadèkaké simbol riyaya Natal déning umat Kristen, pranyata kawiwitan udakara 1000 taun kapungkur. Bab iki kelakon nalikané Santo Bonifacius priyayi kang ngristenaké bangsa Jerman, ing tengah dalan nemoni wong-wong pagan (wong-wong kang nyenyembah brahala) lagi nyembah-nyembah marang wit èk.

    Kanthi murka, wong suci mau kongkonan marang panggiluté negor wit èk mau. Lan kaelokan dumadakan kelakon ing kono. Ing tilasé tegoran kayu èk mau, kanthi nengsemaké njedhul thukulan wit cemara, liwat saselaning oyot wit Ek kang wus mati. St Bonifacius nganggep iki kadidene sawijining pratandha marang kaimanan Kristiani. Sabanjure, kanthi prastawa mau, wong-wong Kristen nganggep wit cemara ana gandhèng cènèngé karo kapercayan Kristen, lan pungkasané nggawa wit-wit cemara mau mlebu ngomahé.
    gw traslate
    pohon natal yang sudah lama di jadikan simbol hari raya natal bagi umat kristen, sebenarnya di mulai dariseribu tahun silam. hal ini terjadi ketika santo BOnaficus orang yang Menyebarkan agama kristen menemui orang jerman sedang menyembah berhala, sedang menyembah-nyembah pohon ek. dengan marah orang suci tadi menyuruh pengikutnya menebang pohon ek tadi. dan kehanehan terjadi di situ. lewat dari sela sela akar ek yang sudah mati muncul pohon cemara. santo bonaficus menganggap kejadian ini pertanda akan keimanan kristen. setelahnya orang orang kristen menganggap pohon cemara ada kaitan dengan kepercayaan Kristen.

    DIANSASTROholic

  13. #12

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    81
    Points
    96.20
    Thanks: 0 / 0 / 0

    Default

    Quote Originally Posted by MimiHitam View Post
    Wit cemara Natal kang wus suwé didadèkaké simbol riyaya Natal déning umat Kristen, pranyata kawiwitan udakara 1000 taun kapungkur. Bab iki kelakon nalikané Santo Bonifacius priyayi kang ngristenaké bangsa Jerman, ing tengah dalan nemoni wong-wong pagan (wong-wong kang nyenyembah brahala) lagi nyembah-nyembah marang wit èk.

    Kanthi murka, wong suci mau kongkonan marang panggiluté negor wit èk mau. Lan kaelokan dumadakan kelakon ing kono. Ing tilasé tegoran kayu èk mau, kanthi nengsemaké njedhul thukulan wit cemara, liwat saselaning oyot wit Ek kang wus mati. St Bonifacius nganggep iki kadidene sawijining pratandha marang kaimanan Kristiani. Sabanjure, kanthi prastawa mau, wong-wong Kristen nganggep wit cemara ana gandhèng cènèngé karo kapercayan Kristen, lan pungkasané nggawa wit-wit cemara mau mlebu ngomahé.
    Wakakaka ngomong opo kowe?
    Aku sing wong jowo asli wae mumet mercon ndasku moco tulisanmu.

  14. #13
    MimiHitam's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    9,242
    Points
    16,524.95
    Thanks: 14 / 58 / 42

    Default

    neng atas udah ada terjemahanne

  15. #14
    DonLeon's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    859
    Points
    1,336.10
    Thanks: 15 / 1 / 1

    Default

    es we te aku orang suroboyo tapi ga iso boso jowo. dari sd sampe smp nilai Ulanganku pasti dibawahe 6 asemmmm.
    apalagi tragedi ulangan Bahasa JOWOku dapet "1"
    Parah wesss.
    aku isa ngomong basa jawa mek bahasa umum sing di gae omong2an tok. lek bahasa tingkat tinggi kayak di koran,dll yo ra isa

  16. #15
    Ch41n_L19htn1n9's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    4,809
    Points
    1,151.71
    Thanks: 0 / 83 / 15

    Default

    1? aku ae paling elek 20

Page 1 of 5 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •